maanantai 13. huhtikuuta 2015

Tee se itse: hiukset

Olen aika vakavasti harkinnut, että laitan häihin hiukseni itse. Tämä johtuu pitkälti siitä, että monesti kampaajien tekemät juhlakampaukset näyttävät omaan silmään tönkkösuolatuilta muikuilta (anteeksi kaikki kampaajat). Minä haluan hiusteni näyttävän huolettomilta ja rennoilta, enkä siltä, että kampaus pitää varmasti vaikka kuukauden, jos en vain pura sitä. 


Tiedän kyllä, että se kysyy hermoja, että laittaa hiukset itse. Ja sitä tässä eniten mietinkin. Miten suurella koetuksella kärsivällisyyteni on hääaamuna, jos laitan hiukset itse? Toisaalta: säästäisin paljon rahaa ja voisin vain syyttää itseäni jos hiukset eivät miellytä. Lisäksi voisin kokeilla ja harjoitella erilaisia kampauksia vaikka tästä päivästä alkaen ja huolehtia, että harjoittelun kautta haluamani kampaus onnistuu hääpäivänä vaikka silmät ummessa. 

Olen aiemminkin laittanut isompiin juhliin hiukseni itse. Tuijotin youtube videoita monta iltaa ja valkkasin lopulta kampauksen, joka eniten miellytti. Ja sitten vain harjoittelin, harjoittelin ja harjoittelin. Kampaus onnistui täydellisesti ja olin siihen todella tyytyväinen. 


Ylioppilasjuhliini jätin hiukset auki suorina. En tehnyt niille juuri mitään. Opin virheen kautta: koulukuviin tein monesti kiharat, mutta aina jälkeenpäin koin, että en sitten näyttänyt yhtään itseltäni. Joten ylioppilasjuhliin jätin hiukset niin kuin pidin niitä aina ja koin, että näytin aivan itseltäni sinä päivänä ja kuvissa jälkeenpäin. Nyt pohdinkin, että pitäisikö kampauksen olla aukinainen, sillä pidän hiuksia lähes aina auki. Ja sitten taas toisaalta: ihan pelkät suorat hiukset eivät oikein hääpäivää ajatellen tunnu parhaalta. 


Kevyt loiva kihara ja sellaiset "hiukseni näyttävät luonnollisilta ja hyviltä, eli käytin tunnin näiden asetteluun" olisi kiva. Tiedättehän, kun Hollywood tähdet näyttävät punaisella matolla hyvältä ja heidän hiuksensa huolettoman upeilta, kuin niihin ei olisi käytetty juurikaan aikaa? Sellaista fiilistä. Ja sitten taas toisaalta, minulla on niin liukkaat hiukset, että tuollainen kampaus ei varmaan kestäisi koko päivää.

Tietenkin hääpuku vaikuttaa paljon, millainen kampaus toimii parhaiten, mutta näitä kuvia tuijottelen tällä hetkellä inspiraatio mielessä. Sekin pitää huomioida, että vaikka hiuksissani on pituutta, niin ne eivät ole erityisen tuuheat. Joten vaikka jossain kuvassa näyttää, että tällä pituudella rakentaa upean kampauksen, niin saan huomata, että hiuksia pitäisi olla päässä tuplasti enemmän. :D

4 kommenttia:

  1. Sinullahan on tässä tosi hyvin aikaa treenata kampauksen tekoa, joten miksei sinun olisi mahdollista tehdä itse hääpäiväsi kampausta. Varmastikin ahkeralla treenaamisella saat luottoa siihen, että kampaus onnistuu hääpäivänä. :) Toisaalta on sinulla myös aikaa etsiä tyyliisi sopiva kampaaja. Kyllä niitäkin kampaajia on, jotka eivät tee tönkkölakattuja kampauksia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää laittaa vähän puskaradio kiertämään ja kysellä kaikilta tutuilta, ovatko teettäneet missä juhlakampauksia ja mitä ovat pitäneet. :) Kampaajiakin on kyllä moneen junaan, enkä yhtään vähättele heidän ammattitaitoaan, vaan enemmänkin itse olen hankala asiakas, kun haluan kampauksen, jonka ei tarvitse kestää mitä tahansa :D

      Alan kyllä yhä enemmän lämmetä ajatuksella myös siitä, että tekisin kampauksen itse ja nimenomaan kun tarpeeksi monta kertaa harjoittelisin etukäteen, niin saisin sen varmuuden, että kampaus onnistuu myös hääpäivänä. Ja jo se varmuus todennäköisesti tekisi sen, että kampaus onnistuu. Kysehän on pitkälti ihan korvien välisestä balanssista. Ainakin minun tapauksessani. :D

      Poista
  2. Mulla on vähän samoja ajatuksia häämeikin kanssa, jonka olen vannonut tekeväni ihan itse. Joku sulhasen äidin meikkaaja oli tätä jo ehtinyt kauhistelemaan, että olenko ihan hullu :D Mutta enpä usko. Ainoa mikä huolestuttaa, on juuri tuo ettei ala hääpäivänä hermoilemaan. Mutta on tässä nyt jo melkein vuodenpäivät sitä harjoiteltukin, joten aika varma fiilis on tällä hetkellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie olen suunnitellut myös että tekisin meikin itse. Mutta toisaalta houkuttelisi mennä myös ammattilaiselle :) olen varma, että meikkisi onnistuu! Ja kun itse tekee (ja on harjoitellut), niin lopputuloksena peilistä ei katso tuntematon olento! :D

      Poista